Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Serverar: 4 portioner

Lite annorlunda smak med blomkål och ansjovis, men gott blir det!

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, ca 500 g
  • 50 g ansjovisfilé
  • 2 msk kapris
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 dl olivolja
  • 600 g makrillfilé
  • Salt
  • 1 msk hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Skär det ansade blomkålshuvudet i 3 cm tjocka skivor från topp till stjälken. Lägg dem i ett lager i en vid kastrull eller panna. Hacka ansjovisen. Fördela den och kaprisen över blomkålen. Häll på vinet och ett par matskedar olivolja. Koka upp och lägg på lock. Låt koka i en minut. Ställ åt sidan för att efterdra.
    2. Halstra under tiden makrillen på skinnsidan i lite olja och salt i en het panna. Lägg fisken ovanpå blomkålen. Servera med hackad gräslök och pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben