Halvfrusen italiensk chokladdtårta

Serverar: 8-10 portioner

Italienarna har många recept på semifreddo, halvfrusna desserter. Denna härliga chokladtårta har sitt ursprung på Sicilien och görs på många ägg utan att för den skull bli mäktig. En given sucé.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 150 g mjukt smör
  • 150 g florsocker
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 5 msk Cointreau
  • Instruktioner

    1. Dela äggen. Lägg äggulorna i en skål tillsammans med smör och florsocker. Vispa allt vitt och luftigt.
    2. Smlt blockchokladen i vattenbad. Häll chokladen och Cointreau i sockerblandningen.
    3. Vispa äggvitorna till skum och vänd försiktigt ner dem i chokladblandningen. Häll blandningen i en springform och ställ den i frysen över natten.
    4. Servera med färska bär och eventuellt även lite vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben