Hamburgare med Fibrex och Guinness - LCHF

Hamburgare? Inte ett recept till! Jo, ett med Guinness – kungen av alla öl. Gilla eller försvinna. Ingen förblir neutral inför denna. Skapades på den senaste restaurangen som jag jobbade som kökschef på, med tydlig inspiration av flera år i Storbritannien. Gjordes ursprungligen med kokt potatis som bindemedel, men Fibrex fungerar bättre.

Ingredienser

  • 1 dl Fibrex
  • 2-3 st ägg
  • 2 dl Guinness
  • 2 st riven gul lök
  • 4 msk HP Sauce
  • 1½ kg nötfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Blanda Fibrex med ägg och Guinness och ställ att svälla i en kvart. Mixa slätt med mixerstav. Tillsätt riven lök, HP Sauce och köttfärs. Smaka av med salt, peppar och ev. mer HP Sauce.
    2. Forma till runda biffar mellan våta händer – vänd ofta 90° under formningen för att biffen inte ska krympa osymmetriskt vid stekningen. Stek i smör i medelvarm panna.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben