Hårt tunnbröd

Serverar: 30 portioner

Tid: 4 timmar

Norrländska traditioner...

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl filmjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 msk hjorthornsalt
  • 2 msk sirap
  • 1 msk salt
  • Ev. 3 msk brödkryddor (anis, fänkål)
  • 1 liter grovt rågmjöl
  • Ca 2 liter vetemjöl special
  • Instruktioner

    Värm mjölk, filmjölk och vatten till 37 grader. Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt hjorthornsalt, sirap, salt, ev brödkryddor och rågmjöl. Arbeta in vetemjölet lite i taget. Låt degen jäsa i ca en timme under bakduk. Dela degen i 30 bitar och rulla till till bullar. Kavla varje bulle till en ½ cm tjock kaka med en slät- eller randkavel. Kavla sedan vidare med kruskavel till millimetertjocklek. Rulla upp varje kaka på kaveln och lägg på heta plåtar. Grädda i 275 grader mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben