Hasselnötspanerad fisk med äppelsås

Serverar: 4 portioner

Nötterna ger extra krispighet och fisken blir extra mättande med nötterna. Gott med frisk äppelsås till. Hasselnötterna kan bytas ut mot finhackad mandel och potatisen mot ris.

Ingredienser

  • 150 g hasselnötter
  • 1 ägg
  • 400 g rödspättafiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 tärnat äpple
  • 1 krm salt
  • 400 g sugar snap peas eller gröna bönor
  • 150 g kokt potatis/pers
  • Instruktioner

    1. Hacka nötterna i matberedaren. Häll det på en plan tallrik. Vispa upp ägget i en djup.
    2. Salta fisken och doppa fisken först i ägget och därefter i nöthacket. Blanda samman såsen.
    3. Stek fisken på lite över medelvärme ca 2 min på varje sida.
    4. Servera fisken med äppelsås, bönor och potatis.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben