Hastkaka med saffran

Serverar: 6-8 portioner

Har inte provat än men den sägs vara god.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 paket saffran, 0,25 g
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk eller filmjölk
  • Garnering
  • 2 msk pärlsocker
  • 2 msk hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, socker, bakpulver och saffran i en bunke.
    2. Skär smöret i tunna skivor och lägg det i mjölblandningen. Finfördela smöret med en gaffel. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
    3. Klicka ut den i en smord och bröad rund sockerkaksform, ca 1 1/2 liter.
    4. Strö över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 2 september 2009

    För den som verkligen gillar saffran, är denna en höjdare, 5 P.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben