Havreformar med jordgubbsgrädde

Serverar: 30 portioner

Till julen brukar jag baka de här kakorna och fylla dem med lingongrädde, men så här års passar jag på att njuta mina formar med härlig jordgubbsgrädde.

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 g kallt smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl jordgubbssylt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Smörj ovala eller veckade formar. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt ägget och mixa ihop till en deg. Forma degen till en rulle och skär i bitar. Tryck ut degen i formarna.
    3. Ställ dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt kakorna kallna i formarna. Vänd formarna upp och ner i handen och slå försiktigt så att kakorna lossnar.
    4. Vispa grädden till fyllningen. Vänd ner yoghurt, sylt och vaniljsocker. Lägg en klick i varje kaka. Garnera med jordgubbar. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben