Havreformar med jordgubbsgrädde
Till julen brukar jag baka de här kakorna och fylla dem med lingongrädde, men så här års passar jag på att njuta mina formar med härlig jordgubbsgrädde.
Ingredienser
1 dl socker
1 tsk kanel
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
150 g kallt smör
1 ägg
Fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl grekisk yoghurt
1 dl jordgubbssylt
1 tsk vaniljsocker
Garnering
Jordgubbar
Instruktioner
- Smörj ovala eller veckade formar. Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt ägget och mixa ihop till en deg. Forma degen till en rulle och skär i bitar. Tryck ut degen i formarna.
- Ställ dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt kakorna kallna i formarna. Vänd formarna upp och ner i handen och slå försiktigt så att kakorna lossnar.
- Vispa grädden till fyllningen. Vänd ner yoghurt, sylt och vaniljsocker. Lägg en klick i varje kaka. Garnera med jordgubbar. Servera genast!
Liknande recept
Kommentarer (0)