Havregömda äpplen

Serverar: 4 portioner

Under det knapriga havretäcket döljer sig saftiga äppelklyftor med smak av citron och ingefära. Enkelt, snabbt och underbart gott.

Ingredienser

  • 3-4 äpplen
  • 4 msk socker
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 tsk malen ingefära
  • saft av ½ citron
  • Havretäcke
  • 75g smör eller margarin
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 1/4 dl sirap
  • 1/4 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda socker, citronskal och ingefära, vänd klyftorna i blandningen och pressa citron över.
    2. Havretäcke: Smält matfettet och blanda med de övriga ingredienserna till täcket.
    3. Lägg äppelklyftorna i en smord form och bred på havretoppingen. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter, tills kanterna på täcket blir lite knäckiga. Servera med en klick vaniljglass eller grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben