Havregrynskaka med äpplen

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

En kaka som går fort att göra och är mycket god.

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 3 msk smör
  • 1 ägg
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 3-4 äpplen
  • Socker
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Socker och smör röres, ägget tillsättes.
    2. Havregrynen smulas och blandas med mjöl och bakpulver och detta iblandas växelvis med mjölken. Smeten hälles i smord och bröad form.
    3. Äpplena skäres i tunna klyftor, dessa doppas i kanel och socker och trycks ned i smeten. Lite kanel och socker strös över.
    4. Kakan gräddas i svag ugnsvärme 175-200 grader, 30-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eken21 26 februari 2012

    Har provat denna kaka inte de bästa jag smakat men tack för receptet ändå

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben