Havrekex hårda

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Havrekexen är ett måste till jul. Jag älskar när de är hårda

Ingredienser

  • 7 dl havregryn
  • 5-7 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 tsk hjorthornsalt
  • 200 gr smör
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    Blanda ihop alla torra ingredienser. Smält smöret och slå i mjölken. Blanda ihop vätskan med de torra ingredienserna. Enligt receptet ska det vara 5 dl vetemjöl i degen, men jag tyckte att degen blev lite väl kladdig så jag tillsatte säkert 2 dl till under utbakningen och det blev bra. Kavla ut degen ganska tunt och ta ut rundlar med ett runt kakmått eller ett glas i lämplig storlek. Lägg kexen på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 200°c, tills de har fått fin färg. Låt kallna på plåt. Förvara kexen i en burk och inte i plastpåse, då blir de mjuka. För mig blev det två burkar havrekex av detta recept.

    Liknande recept

    4
    35 min
    24
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben