Helenas filmjölksbröd

Serverar: 24 portioner

Tid: 2 timmar

Otroligt enkelt och snabbt! Receptet kan lätt halveras för att passa i 1 bakform.

Ingredienser

  • 8 dl rågmjöl
  • 12 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • 3 dl mörk sirap
  • 8 tsk bikarbonat
  • 1,6 l filmjölk
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser. Man kan gärna lägga till lite solrosfrön, russin eller torkad frukt. Smöra och mjöla 2 avlånga bakformar för bröd. Häll i blandningen. Grädda bröden samtidigt i 175 grader, 1,5-2 timmar.
    2. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben