Helens kardemummakaka

Serverar: 8 portioner

Vispa/blanda inte för länge då bakpulver används.

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 msk stött kardemumma eller 1 pkt malen, 10 g
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl mjölk, filmjölk eller naturell yoghurt
  • Kanel
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, socker, bakpulver och kardemumma. Smula smöret i det torra. Tillsätt vätskan. Smeten ska vara lös och kladding. Smörj och bröa en form, ca 25 cm i diameter. Fördela smeten i formen och strö på kanel och pärlsocker. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben