Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
Detta är en av min mammas paradrätter. Kyckling i en krämig och god sås. Smakar gott med ris och lite vinbärsgelé. Servera med blomkålsris för en LCHF-vänlig variant.
Skär kycklingen i små bitar och stek i smöret. Blanda alla ingredienser till såsen. Rör ihop allt och låt puttra på spisen i 10-15 minuter.
Låter gott, men jag har en liten undran. Ska det vara något mjöl till såsen? Smälter man smöret och rör ner de andra ingred?
Anvand smoret till att steka kyckligen. Ja har andrat instruktionerna. Och nej, mjol behovs ej. Sasen blir tjock anda
Jag använde fycklingfile som jag kryddade med lite grillkrydda och paprikapulver och bryende den istället för färdiggrillad kyckling. Hade nog inte fullt så mycket smör men det blev nog 60-70 g. Gjorde såsen enligt receptet. Kan tänka mig lite mindre fransk senap och öka den vanliga lite om man är känslig för smaken (som mina barn). Jättegod enligt mig och maken.