Helgrillad fläskfilé med goda tillbehör

Serverar: 6 portioner

Hittade det här receptet i en tidning och det kommer att bli middag på fredag om vädret tillåter grillning. Det låter bara så gott!

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 1,2 kg
  • Marinad
  • ½ röd chilifrukt, finhackad
  • ½ dl balsamvinäger
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl soja
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • Potatis i folie
  • Aluminiumfolie
  • 1 kg färskpotatis
  • 50 g smör
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • 1 tsk gourmetsalt
  • Grönsallad med pinjenötsdressing
  • 200 g sallad, blandad
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 knippe basilika
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med marinaden: Dela chilin och skölj bort alla kärnor. Finhacka. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
    2. Putsa fläskfilén och lägg den i marinaden i minst 1 timme.
    3. Grilla köttet tills det är vackert rosa inuti. Vänd ett par gånger under tiden.
    4. Potatisen: Förkoka förskpotatisen i ca 5 minuter i saltat vatten.
    5. Vik en låda av foliepapper. Det behövs 3 lager i botten och lådan ska gå att stänga.
    6. Lägg i potatisen och klick över smöret. Riv citronen, finhacka vitlök och persilja, blanda med salt. Blanda röran med potatisen.
    7. Placera "lådan" på grillen. Stäng den nästan helt. Grilla potatisen i ca 30 min.
    8. Grönsalladen: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Hacka dem grovt. Finhacka basilikan. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen.
    9. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben