Helgrillad fläskfilé med rosépepparsås

Serverar: 4 portioner

Gott på grillen.

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • 1 msk rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk kalvfond
  • Majsstärkelse
  • 1 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Putsa filén. Gnid in den med salt och peppar och till sist med olja. Stick en stektermometer i köttet och grilla den först direkt över het glöd så den får färg och yta. Lägg folie på kanten av grillen och lägg köttet på folien.
    2. Låt köttet grilla långsamt under lock till det är 65 grader i mitten. Ta upp köttet, linda det med folie och vänta i 10 minuter.
    3. Koka upp vin, vatten och grädde. Tillsätt krossade rosépepparkorn och fond. Red av med majsstärkelse och sjud i 5 minuter. Färga såsen med soja, salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben