Helt underbar kräftsås till pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En underbar god sås till pasta, lättgjord och lyxig!

Ingredienser

  • 1 burk kräftstjärtar i lake ca 250 g avrunnen vikt
  • ½ finhackad lök
  • 1 syrligt äpple, hackad smått
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2-4 tsk valfri curry efter smak
  • ½-1 krm cayennepeppar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1-2 dl av kräftlaken
  • 1-1½ dl hackad dill (spara 1 msk till dekoration)
  • 2-2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk smör till stekning
  • Ev. salt
  • 150 g delade kokta sockerärtor
  • Valfri pasta, jag använder gärna svart pasta
  • Instruktioner

    1. I en tjockbottnad kastrull steker man löken, den skall inte få färg utan bara bli mjuk, häll över gurkmeja, ingefära, curry och cayennepeppar, låt det fräsa med ett par minuter, lägg i äppelbitarna så även dom får fräsa med en stund.
    2. Häll i kastrullen, kräftlake och matlagningsgrädde, sänk värmen, rör om. Nu skall den bara småkoka, lägg i dillen och buljongtärningen, rör om och smaka av. Låt den småkoka i ca 25 minuter. Koka pastan under tiden.
    3. Ta bort kastrullen från plattan, rör i de avrunna kräftstjärtarna i kastrullen ( de får inte koka då blir de sega) och de kokta sockerärtorna, blanda och strö över 1 msk hackad dill. Lägg lock på kastrullen. Serveras med kokt pasta till.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (6)

    segerwitch 3 oktober 2008

    Wow! En riktig tiopoängare!

    EvaMS 13 oktober 2008

    Lite för mycket currysmak för att passa mig.

    Smulpajen 13 oktober 2008

    Homer!!! TAck för receptet. Du har gjort det igen! Vilket kanonrecept. Gillar man curry är det här helt perfekt. Ingredienserna gifter sig med varandra och får ett lyckligt liv! Smarrigt smarrigt. Rekommenderas till alla curryälskare! Smulpajen!

    Gul13 9 september 2009

    Håller med föregående talare. Eller som Karl-Jan Grankvist sa: En smekning för gommen. GOTT!

    mammamus 2 november 2009

    kanon god

    mammis 23 januari 2012

    Suuupergod mat...fast kunde inte låta bli att pressa ned några vitlöksklyftor och lite skaldjursfond i det hela...blev fruktansvärt gott...tack för bra recept Kram Camilla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben