Hemgjord "Dajm"

Vi kallar den hemgjord Dajm, men den påminner inte så mycket om den man köper i affären. Men god är den.

Ingredienser

  • 6 msk smör
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk O'boy
  • 4 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt ljus sirap, strösocker, O'boy och vetemjöl.
    2. Rör ihop och låt småputtra i 5 minuter - hela tiden under omrörning.
    3. Massan hälls upp i en bakplåtspappersklädd form (ca 20 x 30 cm stor) med låga kanter och får svalna.
    4. Klipps sedan i lagom stora fyrkantiga bitar, som man kan slå in i cellofan om man vill.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1

    Kommentarer (3)

    SEAbjrpn 21 november 2008

    Tack för receptet KramSEA

    Zimie 22 november 2008

    INTE SÅ LÅNGT IFRÅN RIKTIG DAJM, FAKTISKT. VANLIG KNÄCK ÄR DET INTE! tack för receptet.

    Siga 14 oktober 2009

    Tack för receptet! Dem seg ju jättegoda ut.

    Relaterade Artiklar

    Glass-för stora och små
    Numera är det en självklarhet att vi kan äta glass mest varje dag o...

    Enkel hemgjord glass
    Egentligen krävs det ganska mycket tid samt en glassmaskin för att kun...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben