Hemlagad falupytt

Serverar: 4 portioner

Pytt kan du göra på nästan allt som finns i kylen och skafferiet. Här har vi blandat grönsaker med en bit falukorv.

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 600 g potatis
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • ½ grön paprika
  • ½ purjolök
  • ½ msk smör eller margarin
  • 1 paket brytbönor , 200 g
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 msk grovriven pepparrot
  • 4 äggulor
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär den i små tärningar. Skölj, kärna ur och ta bort sidoväggarna på paprikorna och tärna dem. Skölj och strimla purjolöken.
    2. Smält matfettet i en stekpanna. Fräs potatis och grönsaker några minuter på medelvärme.
    3. Skär falukorven i tärningar och lägg ner dem i stekpannan. Låt dem fräsa med i ca 5 minuter. Tillsätt bönorna, ev skurna i bitar. Bönorna behöver inte tinas före.
    4. Värm pytten tills den är genomvarm. Krydda ev med salt och peppar. Riv pepparroten och strö den över pytten.
    5. Tvätta ev äggen, dela dem och låt gulorna ligga kvar i ena skalhalvan. Lägg upp pytten på varma tallrikar och ställ ett äggskal med äggula ovanpå varje portion. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben