Att laga sin egen ravioli är lätt, roligt och ger massor av smak.
Ingredienser
1½ dl durumvetemjöl
1½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ägg
1 äggula
150 g finhackat kokt kycklingkött
1 dl finriven parmesanost + extra till servering
2 msk olivolja
1 finhackad silverlök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl basilikablad
5 dl passerade tomater
1 msk balsamvinäger
Pastadegen blev faktiskt helt värdelös, helt torr och smulig trots att jag arbetade lääänge med den. Gav upp och gjorde om degen till okej genom att tillsätta ägg, olivolja mm. Kycklingen blev ganska smaklös tyvärr, smaken rann liksom ut i vattnet som det kokades i (och vattnet in). Jag tror att stekt kyckling vore bättre. Tomatsåsen däremot blev väldigt god! :) Jag använde krossade tomater i burk som redan hade oregano/basilika-krydda i sig. Tillsatte dock socker o kryddor.