Hemlagad pastadeg

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Vilken skillnad med pasta som är nygjord! Min pappa gjorde ibland med en s.k. pastamaskin, men det behöver man inte. Det är INTE svårt heller.

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 msk olja
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Lägg mjöl, salt, olja & ägg i en matberedare. Kör till en deg. Strö över lite mjöl. Slå in den i plastfolie & låt den vila i kylen under 30 minuter.
    2. Kavla ut degen tunt vänd ofta. Skär ut remsor/rutor, längd storlek som man tycker. Koka i lättsaltat vatten 3-5 minuter, serveras direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evanoa 9 april 2009

    Jag har lagat pastandegen till ravioli och för mig blir denna pasta alldeles för bastant och degig, tror att man, som i Italien, måste byta ut vanligt vetemjöl mot 100% duromvete

    merapasta 30 januari 2011

    Hej! Testa följande recept, durumvetemjölet rekommenderar jag starkt: 2 dl Durumvetemjöl 1 Ägg 2 Äggulor 1 Tsk salt Mer info på: http://merapasta.wordpress.com/ Ta bara gånger två om ni vill ha för drygt fyra personer, stora portioner.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben