Vilken skillnad med pasta som är nygjord!
Min pappa gjorde ibland med en s.k. pastamaskin, men det behöver man inte. Det är INTE svårt heller.
Ingredienser
4 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk olja
3 ägg
Instruktioner
- Lägg mjöl, salt, olja & ägg i en matberedare. Kör till en deg. Strö över lite mjöl. Slå in den i plastfolie & låt den vila i kylen under 30 minuter.
- Kavla ut degen tunt vänd ofta. Skär ut remsor/rutor, längd storlek som man tycker.
Koka i lättsaltat vatten 3-5 minuter, serveras direkt.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Jag har lagat pastandegen till ravioli och för mig blir denna pasta alldeles för bastant och degig, tror att man, som i Italien, måste byta ut vanligt vetemjöl mot 100% duromvete
Hej! Testa följande recept, durumvetemjölet rekommenderar jag starkt: 2 dl Durumvetemjöl 1 Ägg 2 Äggulor 1 Tsk salt Mer info på: http://merapasta.wordpress.com/ Ta bara gånger två om ni vill ha för drygt fyra personer, stora portioner.