Hemlagad pesto

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Klassisk italiensk pesto med basilika, pinjekärnor, parmesan, vitlök och olivolja. Tips! Variera peston: - Tillsätt rivet citronskal eller Zeta Citronolja eller Zeta Olivolja Chili & Vitlök - Byt ut pinjekärnorna mot rostad mandel eller hasselnöt, valnötter eller cashewnötter. - Ersätt hälften av basilikan med färsk timjan - Byt ut basilikan mot ½ påse rucola

Ingredienser

  • 50 g pinjekärnor, rostade
  • 2 krukor färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl Zeta Olivolja Extra Vergine
  • 100 g Zeta Storbit Parmigiano Reggiano 22 mån eller
  • Zeta Storbit Grana Padano 16 mån finriven
  • salt och nymald svartpeppar
  • Till servering
  • Pesto är gott att blanda i pasta eller servera som separat sås
  • Instruktioner

    Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna och mixa dem tillsammans med plockade basilikablad, vitlök och olivolja. Vänd ned parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Hemlagad pesto är underbart gott och enkelt att göra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben