Hemlagade fiskpinnar med remouladsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fisk är gott i alla former och här en variant som kan göras i hela landet eftersom jag använder djupfryst fisk. P.g.a. den pågående diskussionen om torskens vara eller icke vara använder jag här sej istället för torsk.

Ingredienser

  • 600 g djupfryst sej
  • 1 dl ströbröd
  • 1 st citron
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Remouladsåsen
  • 2 st äggulor
  • 3 tsk fransk senap
  • 2 tsk vinäger
  • 3 dl olja
  • 1/2 ättiksgurka, finhackad
  • 1 msk kapris
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar. Det är lättare om fisken är halvtinad och välj att skära ca 3 cm tjocka skivor av fiskpaketet. Egentligen är det enda anledningen att välja djupfryst fisk att det är lättare att forma "pinnarna".
    2. Remouladsåsen: Blanda äggulor, senap och vinäger och tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle under ständig vispning. När majonnäsen är krämig vänder du ner du kaprisen, ättiksgurkan, persiljan och gräslöken. Smaka av med salt & peppar och ev. lite vinäger eller pressad citron.
    3. Fiskpinnarna: Panera den nu tinade fisken i ströbrödet och stek dem gyllenbruna på medelvärme i smöret.
    4. Servera med kokt potatis och rårivna morötter.
    5. De flesta vill ha fisk genom stekt men all torsk- och laxfisk kan mycket väl serveras med en liten strimma "rått" fiskkött i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben