Hennings Citronkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Härligt frisk och mycket god

Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl grädde
  • 2msk pressad citronsaft
  • Finrivet skal av en citron
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • ev. Grädde
  • strimlat skal av 1-2 citroner
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en form ca 24 cm i diameter. Smältsmöret och låt det svalna något. Vispa smör och socker pösigt. Blanda ner grädde, smör, citronsaft och skal. Blanda ner bakpulver och mjöl och rör ner. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen. Kolla med sticka efter ca 35-40 minuter. Låt svalna.!
    2. Blanda florsocker och citronsaft och till en smidig glasyr, späd med någon matsked grädde eller mjölk om den blir för hård. Bred glasyren över kakan och strö över strimlat skal.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lillalulle 17 februari 2009

    DÄR DET STÅR "INGREDIENSER"FINNS 3 ÄGG MED. DÄR DET STÅR "GÖR SÅ HÄR" FINNS INTE ÄGGEN MED???

    lillalulle 19 februari 2009

    JAG BAKADE DENNA KAKA I GÅR.. MED (3 ÄGG )KANONGOD !!(= TACK FÖR RECEPTET...DENNA KAKA REKOMENDERAS TILL KAFFET (=

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben