Henningssons lätta frukostbullar

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Kalljästa bullar som man blandar ihop kvällen innan och bakar av på morgonen efter.

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vetekross
  • 12 dl vetemjöl (750 g)
  • 250 grader 15-18 min
  • Instruktioner

    1. Lös honung och jäst i ljummet vatten. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Jäs övertäckt i kyl under natten.
    2. Degen är lite kladdig, så om man fuktar händerna är det lättare att göra bullar. Rulla ut degen till bullar och grädda i 250° 15-18 minuter. Efter halva tiden är det bra om man dänker plåten med lite kallt vatten, det gör att bullarna får en fin skorpa.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2
    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben