het asiatisk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kycklingen kan bytas ut mot nötkött, typ lövbiff, eller fläskschnitzel

Ingredienser

  • 600 gr kycklingfilé (eller nöt- eller fläskkött)
  • 1 purjolök
  • 2 paprikor i valfri färg
  • 420 gr minimajs på burk eller färsk i grönsaksdisken
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl kokosmjölk (gärna extra krämig)
  • 2 msk soja
  • 1 - 2 msk sambal oelek
  • kokosflingor till garnering
  • Instruktioner

    1. Strimla och stek köttet i matfett. Strimla purjolök och paprikor. Skala och hacka eller pressa vitlöken.
    2. Stek purjolök och vitlök i lite matfett på svag värme (de skall ej ta färg). Lägg det tillsammans med köttet.
    3. Tillsätt kokosmjölk, soja och sambal oelek. Låt grytan puttra på svag värme under lock ca 20 min.
    4. Tillsätt avslutningsvis halverad minimajs och paprika och låt puttra ytterligare några minuter. Smaka av.
    5. Strö över kokosflingor strax före servering och servera med ris, gärna jasminris, och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Majvivan 26 juli 2008

    jättegod gryta som jag gjorde av picknickbog i strimlor.

    wallan65 22 september 2011

    Supergott! Kommer absolut att göra denna goda gryta en gång till! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben