Het frikadell- och potatissoppa

Serverar: 4 portioner

Denna nyttiga och värmande soppa är en hel måltid med både frikadeller och potatis i god buljong.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stora fasta potatisar
  • 2 morötter
  • 2 msk finhackad slätbladig persilja + extra till servering
  • ½ tsk kajennpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl kokt långkornigt ris
  • 500 g fläskfärs
  • 2 l köttbuljong
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala löken och dela den i klyftor. Finhacka vitlöken. Tärna potatisen och morötterna. Lägg lök, vitlök, persilja, kajennpeppar, ägg och ris i en mixer och mixa till en slät smet. Blanda fläskfärsen med rissmeten med händerna. Blöt händerna med kallt vatten och rulla 16 frikadeller. Ställ åt sidan.
    2. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Tillsätt potatis och morötter och låt sjuda 15 minuter.
    3. Tillsätt frikadellerna, en åt gången, lägg på locket och låt sjuda svagt ytterligare 15 minuter tills grönsakerna är mjuka och frikadellerna genomkokta. Smaka av med svartpeppar, strö över persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben