Het kycklingsoppa

Serverar: 3 portioner

Soppa med chili och curry.

Ingredienser

  • 1 hackad gul lök
  • ½ finhackad röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör till stekning
  • 2 strimlade kycklingfiléer
  • 1 tärnad röd paprika
  • ½ tärnad grön paprika
  • 1 msk curry
  • 1 tsk chilikrydda
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liter vatten
  • 1 msk riven ingefära
  • Ev 1 limeblad
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • Ev ½-1 msk potatismjöl
  • 3 skivade salladslökar
  • Nudlar
  • Instruktioner

    1. Fräs lök, chilifrukt och vitlök mjuka i smör. Lägg över i en gryta.
    2. Stek kycklingbitar och paprika i omgångar, tillsätt curry, chilikrydda, salt och peppar och lägg över i grytan. Späd med vatten, tillsätt ingefära och eventuellt limeblad. Smula ner buljongtärningarna.
    3. Låt soppan puttra ihop ett par minuter. Red eventuellt av med lite potatismjöl utrört i lite vatten. Låt koka upp under omrörning.
    4. Tillsätt skivad salladslök strax före servering
    5. Tillsätt gärna nudlar i soppan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben