Het kycklingsoppa med jalapenocreme

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Stark, god och kanske den även kan hålla förkylningar borta.

Ingredienser

  • 0,8 l vatten
  • 1½ hönsbuljongtärningar
  • 300 g kycklingfiléer
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 5 cm ingefära, färsk, skivad
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 4 limeblad
  • 1 chili, röd
  • Salt
  • 150 g sockerärter
  • 16 cocktailtomater
  • 8 champinjoner
  • ½ dl färsk koriander, hackad
  • Jalapenocremen
  • 33 cl Sprite
  • 1 färsk jalapeno
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl Philadelphiaost
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär löken i klyftor. Skär vitlöken i tunna skivor. Skär kycklingen i bitar. Fräs detta i oljan utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljong, salt, ingefära och limeblad. Skär bort den grova biten från citrongräset och finhacka resten.
    2. Kärna ur chilin och skär den i tunna skivor. Tillsätt citrongräs och chili i soppan. Låt koka i 15 minuter. Skär champinjonerna i skivor och dela tomaterna i två delar. Skär sockerärterna i två delar. Finhacka koriandern. Tillsätt champinjoner, sockerärter och tomater och låt koka på svag värme någon minut.
    3. Kärna ur jalapeno och finhacka det. reducera ner Sprite tillsammans med lite till av jalapeno tills det det återstår 5-6 cl, låt svalna och sila av. vispa ihop Crème fraiche med Philadelphiaost mixa ihop det med Sprite och vänd ner resten av chilifrukten, smaka av med salt och lime.
    4. Klicka i jalapenocremen innan servering och strö koriander över det hela

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben