Het levergryta med citron, chili och tomat

Serverar: 2 portioner

4 poäng/portion

Ingredienser

  • ½ röd chilifrukt (kan ersättas med sambal oelek)
  • 200 g ungnötlever
  • ½ msk margarin
  • ½ tsk salt
  • 1-2 gula lökar
  • 1-2 tomater
  • ½ msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,25 dl vatten
  • ½ tsk mejram
  • 200 g konserverade tomater, hela (½ burk)
  • ½ msk vetemjöl
  • ½ dl finhackad bladpersilja
  • Saften från 1 citron
  • Instruktioner

    Finhacka chilin och skrapa ur kärnorna. Skär bort eventuella hinnor och blodkärl på levern och skär i mindre bitar. Vänd levern i vetemjölet och bryn levern i en tjockbottnad gryta på medelväme i lite margarin. Krydda med salt. Häll upp den stekta levern i en skål och torka ur pannan. Fräs löken och chilin i lite fett några minuter på medelvärme. Tillsätt först tomatpuré och mejram under omrörning. Tillsätt sedan vatten och de hela tomaterna. Låt vätskan sakta koka ihop med löken ca 3-4 minuter under lock. Blanda ner lever låt grytan puttra ytterligare 3-5 minuter. Strö över finhackad bladpersilja och pressa över citron och smaka av. Servera med ris, potatis eller couscous och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben