Serverar: 4 portioner
Tid: 5 minuter
Enkel och mycket smakrik marinad som är fantastiskt god till kyckling.
Blanda sambal, soja, olja och vitlök. Dofta över curry och ingefära efter behag. Låt marinera åtminstone en timme. Innan grillning, torka av överskottet av marinad som annars bränns mycket lätt.
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Pingst är grillhelg
Våren är härlig med alla helger som avlöser varandra. Arbetsveckorn...
Crème fraiche och yoghurt
Crème fraîche är faktiskt en relativt ny mejeriprodukt som snabbt bliv...
Sara, precis så där brukar jag också marinera kycklingen, och oj så mycket beröm jag fått för den kycklingrätten! /bi
Denna marinad har vi provat några gånger, supergod. Ska även ha den ikväll då vi ska grilla. Smarrigt! Glad midsommar på dig :)
Följde receptet, förutom: 0,5 dl olja, 0,5 dl annans/mangojuice, ingen ingefära men en hel del curry. Marinerade i vakuum ca 10 timmar. Blev mkt bra, men inget man bjuder på om någon har problem med het/kryddig mat. För oss som gillar lite sting: tummen upp för detta recept! Enkelt och gott.
Jättegod marinad, gjort den flera gånger i sommar. Den passar även till fläskkött. Jag använde färskriven ingefära, lade till färskpressad limejuice samt vid något tillfälle lite honung. Hade också lite mer olja än rekommenderat.
Fantastisk marinad! Hade stor fest och marinerade både fläsk och kyckling i denna marinad, men tog bort curry och ingefära eftersom inte alla gillar det. Det blev otroligt lyckat! Tack för ett superrecept!
detta var en super marinad... med mycket hetta... tack !!!
detta var en super marinad... med mycket hetta... tack !!!
detta var en super marinad... med mycket hetta... tack !!!