Het morotssoppa med räkor & varmt ostbröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Värmande soppa för kyliga dagar.

Ingredienser

  • 600 g morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1-2 tsk röd currypasta
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 400 g kokosmjölk
  • 8 dl vatten
  • 0.25 purjolök
  • 150 g räkor
  • 1 dl rostade, salta cashewnötter
  • 1 lime
  • Salt
  • Rapsolja till stekning
  • Varma ostbröd
  • 4 pitabröd
  • 125 g lagrad hårdost
  • Instruktioner

    1. Skiva och fräs morötter tillsammans med hackad lök, vitlök, ingefära och currypasta i olja utan att det får färg. Tillsätt buljong, kokosmjölk och vatten. Koka 15 minuter, gör ostbröd (nedan) under tiden. Mixa soppan, lägg i purjolök och smaka av med pressad lime och salt. Toppa soppan med räkor och nötter. Dela bröden på hälften och servera till.
    2. Varma ostbröd: Snitta upp bröden längst med en sida. Lägg i riven ost och stek i lite smör i stekpanna tills osten smält och bröden fått en gyllene färg på bägge sidor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben