Het pasta med salami och gorgonzola

Serverar: 4 portioner

Både gorgonzola och salami sätter smak på den här ugnslagade pastarätten.

Ingredienser

  • 250 g tagliatelle
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk Salsa ca 454 g
  • 150 g salami
  • 150 g gorgonzola
  • 1 squash
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Skala och skiva löken tunt. Kärna ur och strimla paprikan. Skär squashen i stavar. Strimla korven. Tärna osten.
    2. Fräs löken mjuk och glansig i lite margarin. Tillsätt paprika, squash och pressad vitlök. Låt det fräsa med några minuter.
    3. Tillsätt salsan och låt det puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Blanda den nykokta pastan med salami och ost. Häll över allt i en smord eldfast form. Täck med aluminiumfolie.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera pastan genast.Ugn 200grader

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    frucaos 16 december 2008

    Vi vacklar mellan 3a och 4a, men jag känner mig generös idag. Tror jag ska byta ut salamin mot kyckling nästa gång, helt eller delvis. Då kommer nog gorgonzolan till sin rätt lite bättre hoppas jag. Tycker om maträtter där man får grönsakerna "på köpet".

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben