Het räkpasta med kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

En väldigt nyttig och snabblagad rätt med asiatisk smak, där den traditionella pastan byts ut mot bönpasta. Givetvis går det bra att använda vanlig pasta också. GI-vänligt, glutenfritt och laktosfritt.

Ingredienser

  • 150 g bönpasta
  • 300 g skalade räkor
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 tsk kokosfett eller olivolja
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • Eventuellt lite ljus redning
  • ½ msk sambal oelek
  • Salt
  • 70 g babyspenat
  • Instruktioner

    1. Koka bönpastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Vänd runt räkorna med finrivet skal (endast det gröna) och saft av lime. Fräs salladslök och vitlök i kokosfett eller olja någon minut. Häll i kokosmjölk och tillsätt sambal oelek.
    3. Låt småputtra 3 minuter och vänd sedan ner räkorna. Strö eventuellt över lite ljus redning om du vill ha en krämigare konsistens. Smaka av med salt och vänd runt med spenat och nykokt pasta.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Thailändsk matlagning är en ren njutning
    Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben