Het räkwok med kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Äntligen fredag, denna passar i helgen. Styrkan går ju att korrigera med chilin.

Ingredienser

  • 400 g räkor med skal
  • ½ paprika
  • ½ lök
  • 1/4 röd chili
  • Ca 70 g broccolibuketter
  • 1 burk lätt kokosmjölk à 165 ml
  • ½ fiskbuljongtärning
  • ½-1 tsk riven ingefära
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken tunt. Ta bort hinnor och kärnor från chilin. Finhacka den.
    2. Fräs paprika, lök, broccoli och chili i lite matolja tills löken är mjuk och glansig.
    3. Tillsätt kokosmjölk, fiskbuljong och ingefära. Låt allt puttra samman några minuter. Smaka av. Rör ner räkorna och låt allt bli genomvarmt men inte koka, då blir räkorna sega. Bjud risnudlar eller äggnudlar till.
    4. Tips! Var noga med att tvätta händerna och inte röra dina ögon efter att du har hackat chili.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben