Het skaldjurspasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna rätt kom vi på en kväll när vi var sugna på något med lite bett i. Detta är ingenting för dem som inte klarar av lite hetta.

Ingredienser

  • Valfri pasta beräknad per person (Jag valde tagliatelle och beräknade då 3 knyten med pasta per person)
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 ½ färsk röd chili
  • 1 singelvitlök, cirka 3-4 klyftor
  • ½ rödlök
  • 500 g körsbärstomater
  • Ca 2 dl vitt vin (går bra med alkoholfritt)
  • Ca 1 msk skaldjursfond
  • 1 burk 330 g saltlake räkor
  • 1 burk 330 g kräftstjärtar
  • Lite olivolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker
  • Instruktioner

    1. Börja med att skiva rödlök och chili. Sedan finhackar ni ingefära och vitlök. Fräs rödlök, chili och ingefära i olivolja. När det har fått lite färg lägg i vitlöken, fräs i någon minut. Lägg därefter i körsbärstomater häll i det vita vinet. Låt detta koka ihop tills körsbärstomaterna har kokat sönder och såsen har tjocknat.
    2. Koka upp pastan enligt anvisning på förpackningen med lite olivolja och salt. Koka pastan all dente (tuggmotstånd) och häll pastan i ett durkslag.
    3. Krydda såsen med salt, socker och fonden efter smak. Är såsen för stark häll då i lite mer vin. Kom ihåg att allt är en smaksak. Vissa föredrar mer smak av vin än fond.
    4. Lägg i räkor, kräftstjärtar och pasta i såsen, rör runt.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben