Het taigryta med vitlök och fläskfilé

Serverar: 5-6 portioner

Otroligt god tairätt med sting i.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 hel vitlök (liten) ca 6 klyftor
  • 1 påse wokgrönsaker (efter tycke och smak) jag använder htai wokgrönsaker
  • 1 burk bambuskott
  • 3-4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 msk kalvfond
  • Sambal oelek, efter tycke och smak
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 liten burk cocosmjölk( kan uteslutas)
  • Ca 8 färska champinjoner, hackad
  • 1 röd paprika, hackad
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl grädde
  • ½ dl chilisås
  • Olivolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilèn i lövtunna skivor och stek i stekpanna, tillsätt vitlök (pressad)+sambal oelek. Krydda med salt och vitpeppar och paprikakryddan. Ta stekpannan åt sidan.
    2. Ta en wokpanna alt en kastrull och woka grönsakerna, champinjonerna, röda chilin och den röda paprikan. Blanda ihop filén med grönsaker.
    3. Tillsätt fond, vatten, buljongtärningen, chilisås, grädde och den ev cocosmjölken.
    4. Låt koka och red ev av med lite ljus maizena om du vill ha en tjockare sås. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben