Heta ägg

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

Frukostägg med riktig sting. Serveras på valfritt bröd

Ingredienser

  • 12 ägg
  • 30 g salt
  • 6 torkade chilifrukter
  • 2 lagerblad
  • 4 svartpepparkorn
  • 4 rosépepparkorn
  • 4 grönpepparkorn
  • 1 skivad rödlök
  • 1 l vatten
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser i en gryta med 1 liter kallt vatten. Tillsätt äggen (med skal). Koka äggen i 6 minuter (tiden räknas från det att vattnet har börjat koka). Ta bort grytan från plattan. Plocka upp äggen och knacka till dom lite i varje ände.
    2. Lägg äggen i en stor glasburk och häll över lagen. Låt stå och dra i kylskåp minst ett dygn.
    3. Servera äggen på valfritt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Ipsi 20 mars 2009

    Låter helt otroligt gott och roligt! Vilken idé!

    Eery 31 mars 2009

    Ser jättefint ut. längtar tills på lördag när dom ska avnjutas till frukost=)

    Relaterade Artiklar

    Soppor, soppor!
    Det är så enkelt och gott med soppor. Dessutom kan man göra den väldig...

    Crème Caramel
    Många har hört av sig och efterfrågar ett rikigt bra recept på Crème C...

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben