Heta grytan

Serverar: 4 portioner

En gryta är enkel att lyckas med om man har smakrika ingredienser. Stark chorizokorv och kryddat med vitlök och små tillbehör som ger krispigt tuggmotstånd.

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • Smör
  • ½ tsk salt
  • 150 g chorizokorv
  • 1 röd paprika
  • ½ dl vatten
  • 2 dl crème fraiche med smak av svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl syltlök
  • 8 cornichoner , smågurkor
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor. Stek i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta och krydda med salt.
    2. Skär korven i skivor och stek den lätt i smör i stekpannan. Lägg över korven i grytan.
    3. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Tillsätt vatten, crème fraiche och paprika.
    4. Dra några tag med svartpepparkvarnen och pressa i vitlöken. Låt koka på svag värme under lock, 3-5 minuter. Rör ner syltlök och cornichoner. Låt allt bli varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Insjökräftan
    Kräftan är släkt med hummern och havskräftan men är mycket mindre. Sig...

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben