Heta ingefärskakor

Serverar: 24 portioner

Sirapen ger en söt kolasmak åt dessa läckra småkakor som smälter i munnen. Det heta inslaget kommer från kajennpeppar. En härlig kombination!

Ingredienser

  • 7-8 dl extra fint vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl riven ingefära
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 msk bakpulver
  • 200 g kylskåpskallt smör i bitar
  • 1 3/4 dl ljus sirap
  • 1/3 dl mörk sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakplåt eller klä den med bakplåtspapper.
    2. Lägg mjöl, socker, ingefära, kajennpeppar, bakpulver och smör i en matberedare med kniven isatt och blanda. Det går även bra att blanda för hand. Tillsätt de båda sirapssorterna.
    3. Dela degen i 24 bitar. Forma degbitarna till bollar, ca 3 cm i diameter. Lägg bollarna på bakplåten.
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben