Sirapen ger en söt kolasmak åt dessa läckra småkakor som smälter i munnen. Det heta inslaget kommer från kajennpeppar. En härlig kombination!
Ingredienser
7-8 dl extra fint vetemjöl
2 dl strösocker
½ dl riven ingefära
1 nypa cayennepeppar
1 msk bakpulver
200 g kylskåpskallt smör i bitar
1 3/4 dl ljus sirap
1/3 dl mörk sirap
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakplåt eller klä den med bakplåtspapper.
Lägg mjöl, socker, ingefära, kajennpeppar, bakpulver och smör i en matberedare med kniven isatt och blanda. Det går även bra att blanda för hand. Tillsätt de båda sirapssorterna.
Dela degen i 24 bitar. Forma degbitarna till bollar, ca 3 cm i diameter. Lägg bollarna på bakplåten.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock.