Heta kikärtssnacks

Överraska dina gäster med dessa kikärtssnacks till ölen i stället för chips eller jordnötter. Kikärterna passar också att strö över en krispig sallad.

Ingredienser

  • 4 dl torkade kikärtor
  • 3 msk majsolja
  • 1 msk japansk soya
  • 2 tsk paprikapulver
  • ½ tsk mald koriander
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    Lägg kikärterna i blöt i kallt vatten över natten eller minst 10 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Häll bort blötläggningsvattnet och klappa kikärtorna torra i hushållspapper. Blanda kikärterna i en skål med de övriga ingredienserna utom rapsoljan. Häll rapsoljan i en långpanna. Häll över kikärtorna i långpannan och rosta dem mitt i ugnen ca 20 min. Skaka eller rör om kikärtorna då och då. Låt dem svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben