Heta köttfärsbiffar med rotfruktsrösti

Serverar: 4 portioner

Kcal/portion: 372 GI: 94

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 chilifrukt
  • 100 g fetaost 3 %
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 bit kålrot eller rotselleri
  • Krispsallad
  • Babyspenat
  • 1 ½ limefrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och vatten, låt det svälla i någon minut. Blanda sedan i ägget och köttfärsen och smaka av med salt och peppar.
    2. Hacka chilipeppar och fetaost och rör ner i köttfärsen. Gör biffarna ganska tunna och stek dem 2-3 minuter på vardera sida. Skala alla rotfrukter och riv dem ganska grovt i ett rivjärn. Gör små eller stora rösti efter behag.
    3. Stek dem i lite olja och väldigt lite smör så att de får en fin färg på vardera sida. Rengör och bryt salladen. Blanda limesaft, olivolja, soja och pressad vitlök. Häll dressingen över salladen och servera med nystekta rösti och köttfärsbiffar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    generalsilver 17 augusti 2010

    Blev väldigt besviken, biffarna ville falla sönder och steka fast, smakade inte jättegott heller, jag som ändå älskar feta ost, stekta man röstin liite för länge blev moroten lätt bränd. Inte gott alls. Kommer inte göra detta igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben