Heta morötter i pitabröd

Serverar: 4 portioner

Morötter går man lätt förbi eftersom de är så lätta att få tag på. Men det finns så mycket mer än att riva ner dem i en sallad. Krydda upp dem och fyll pitabröd med dem istället! Nyttigt och väldigt billigt.

Ingredienser

  • 800 g morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk torkad koriander
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk chilipulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • 4 pitabröd
  • Sallad
  • Färdig hummus
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och riv dem på den grova sidan av rivjärnet. Hacka löken och vitlöksklyftan fint. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek de rivna morötterna tillsammans med löken tills allt börjar få färg. Krydda med spiskummin, koriander, kanel, chilipulver, salt och peppar.
    2. Värm pitabröden i ugnen eller i mikron. Fyll dem med de heta morötterna, sallad och färdig hummus.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben