Heta schnitzlar

Serverar: 4 portioner

Här får köttet extra sting av sweet chilisås

Ingredienser

  • 4-8 skivor färsk skinka, ca 600 g
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 ölkorv
  • 2-4 tsk sweet chilisås
  • Garnering
  • Tomater
  • Färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Skiva korven tunt.
    2. Bulta ut köttskivorna lätt med knuten hand. Lägg ut dem på arbetsbordet. Salta och peppra dem.
    3. Fördela lökkorv och chilisås på ena halvan av schnitzlarna. Vik över den andra halvan och fäst med tandpetare.
    4. Stek schnitzlarna gyllene, ca 3-4 minuter på varje sida i lite matfett.
    5. Tag upp schnitzlarna och garnera dem med tomat och oregano.
    6. Bjud kokt ris blandat med grönsaker och eventuellt också extra sweet chilisås till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben