Heta skaldjurspaket

Serverar: 6 portioner

Festlig lite förrätt, som man enkelt kan anpassa efter sällskapets storlek.

Ingredienser

  • 100 g kräftstjärtar i dill-lag
  • 50 g nyskalade räkor
  • 1 salladslök
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 krm rivet limeskal
  • 1 tsk hummerfond
  • 1 tsk tomatpuré
  • 3-4 ark filodeg
  • 1 äggvita
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Låt kräftstjärtarna rinna av och skär dem i små bitar. Dela räkorna i mindre bitar.
    2. Ansa och hacka salladslöken och vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten.
    3. Blanda kräftstjärtar och räkor med lök, vitlök, pepparfrukt, lime, hummerfond och tomatpuré.
    4. Rosta sesamfröna 1-2 minuter i stekpanna och låt därefter smöret smälta över dem.
    5. Sätt ugnen på 225º.
    6. Vik filodegsarken, så att dom blir avlånga, och dela i tre bitar.
    7. Pensla äggvita runt degkanterna och klicka ut drygt 1 msk fyllning på mitten. Dra ihop till knyten.
    8. Pensla med sesamsmör och lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper.
    9. Grädda mitt i ugnen c:a 5 minuter. Servera när de svalnat något.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben