En lite pyssligare gourmetmiddag där mycket går att förbereda.
Ingredienser
600 g hjortfilé
1 tsk salt
1 msk krossad röd-, grön- och svartpepparblandning
1 msk smör
Svampduchesse
750 g mandelpotatis
300 g trattkantareller
1+1 msk smör
1½ dl mjölk
2 äggulor
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Rödvinssås
5 skalade vitlöksklyftor
½ dl körsbärsmarmelad
½ dl koncentrerad kalvfond
2 dl rödvin
1 dl vatten
½ dl steksky
Jordärtskockssmör
300 g jordärtskockor
1 dl vispgrädde
1 msk smör
2 msk pressad citron
1 tsk rivet citronskal
1 krm salt
Tillbehör
Örtsallad med kantareller
Jordärtskockssmör till hjortfile - ngn som vet vad som skall göras efter avsmakning?