Hjortron- och äppelchutney

Serverar: 1 portioner

Det går bra att använda frysta hjortron. Tina dem innan och minska ev litet på vattnet, om de är rinniga. Från Allers nr 11, 2009.

Ingredienser

  • 200 g äpple (2 st)
  • 2 dl socker
  • 2 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 300 g hjortron
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skär i cm-tjocka bitar. Mät upp socker, honung, vatten och vinäger i en kastrull. Lägg ned äppelbitar och hjortron.
    2. Koka upp och låt sjuda 20-30 minuter. Låt svalna och slå sedan upp på en torr, ren burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben