Hjortron- och rosmaringelé

Prova att ersätta hjorton- och rosmaringelén med vilda bär efter smak. Blanda bären med juice från en citron och 1 msk Canderel. Jätte gott till pannacotta!

Ingredienser

  • 125 g hjortron (frystinade eller färska)
  • 2,4 dl Canderel
  • 4 msk vitt vin
  • 1 st färsk rosmarinkvist
  • 1 gelantinblad
  • Instruktioner

    1. Koka ihop hjortron, Canderel, vitt vin och rosmarin. Låt puttra på svag värme i ca 5 min så hjortronen mosas sönder ordentligt och smakerna förenas.
    2. Blötlägg gelantinbladet i kallt vatten så att det blir mjukt. Sila hjortronblandningen genom en finmaskig sil och rör i gelantinbladet så att det smälter i såsen medan den silade såsen fortfarande är varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben