Hjortronmousse med apelsin- och sesamflarn

Serverar: 4 portioner

Krämig mousse på knapriga flarn som serveras med jordgubbar.

Ingredienser

  • Hjotronmousse
  • 3 dl hjortron
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Citronsaft efter smak
  • Apelsin- och sesamflarn
  • ½ dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ dl sesamfrön
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • Saft från ½ apelsin
  • Servering
  • Jordgubbar
  • Vispgrädde
  • Garnering
  • Riven choklad
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Mixa hjortronen med stavmixer i en bunke. Tillsätt citronsaft, florsocker, yoghurt och grädde. Sila allt genom ett durkslag för att få bort "gruset". Vispa med elvisp tills blandningen tjocknar. Ställ i kylen.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Blanda alla ingredienser till flarnen i en kastrull och rör tills sockret smält. Häll ut smeten i fyra rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Grädda tills flarnen har fått fin färg, ca 5-10 minuter beroende på ugn. Kupa flarnen över en såsslev medan de är varma. Låt svalna.
    5. Servera hjortronmoussen i flarnen med jordgubbar och lättvispad grädde. Garnera med riven choklad och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben