Höstsoppa

Serverar: 4-6 portioner

Ingredienser

  • 1 medelstor kålrot
  • 2 stora morötter
  • 1/2 litet vitkålshuvud
  • 500 gr fläskkött
  • 2 köttbuljongtärningar
  • salt
  • oregano
  • 2 dl Kelda matlagningsgrädde
  • Olivolja till stekning
  • Instruktioner

    Skär alla grönsaker och fläsket i små tärningar ca 2x2 cm och bryn kålrötter och fläsk. Lägg alla ingredienser utom grädde och kryddor i en stor kastrull. Häll på vatten så allt blir täckt. Koka i ca 1 timme (smaka om allt är genomkokt) späd eventuellt med lite mer vatten under koktiden. Blanda ner grädde och oregano och smaka av med salt.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben