Höstsoppa med chiligrädde

Serverar: 8 portioner

Len och smakrik vegetarisk soppa. En klick chiligrädde ger rätta stingen.

Ingredienser

  • 4 vitlöksklyftor
  • 3-4 purjolökar
  • Smör
  • 2 burk vita bönor eller kidneybönor, à 400 g
  • 16 dl vatten
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 4 hönsbuljongtärningar
  • 2 burkar majskorn, à 340 g
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl hackat kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlöken. Strimla purjolöken. Fräs allt mjukt i smör i en kastrull utan att det tar färg.
    2. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll lök, bönor och lite av vattnet i en matberedare. Mixa till en puré och häll tillbaka i kastrullen. Häll på resten av vattnet och hälften av grädden. Lägg i buljongtärningar och majs. Låt soppan koka några minuter.
    3. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Vispa resten av grädden. Smaksätt den med sambal oelek.
    4. Servera soppan med en klick chiligrädde och lite kryddgrönt.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben